Tips Percutian Bajet

Sewa Kereta Kuala Lumpur

Menyiasat bintik-bintik luar negeri tidak perlu membelanjakan banyak wang dan anda pasti tidak perlu memenangi loteri untuk menceburkan diri ke penjuru dunia – tidak sekiranya anda menyedari bagaimana untuk melihat wang anda. Kami telah bersetuju dengan beberapa percubaan dan cubaan untuk membantu anda dengan mengatur kesempatan pada pelan perbelanjaan yang berhati-hati.

9 Petua terbaik kami

Fikirkan perkiraan

Berjalan-jalan dengan segera adalah luar biasa, pada peluang yang tidak mempunyai kelebihan masa dan wang tunai untuk menyelamatkan. Begitu juga, sekiranya anda melakukan pelan perbelanjaan yang berhati-hati, aktiviti utama adalah mengarang susunan. Anda tidak perlu agenda yang ketat dan sejam, namun anda harus dalam apa pun memikirkan sejauh mana anda akan membelanjakan di setiap bandar atau negara, dan mengetahui kursus yang pengalaman epik anda akan ambil. Membiarkan kurang berisiko membayangkan kurang menghabiskan masa yang tidak diduga; seminit penerbangan dan kemudahan yang kerap tidak dapat dinafikan semakin mahal.

Perjalanan keluar musim

Mengekalkan jarak strategik dari perjalanan semasa majlis sekolah, ini adalah titik di mana perniagaan pergerakan memanjat kos untuk mengeksploitasi keluarga yang hanya boleh pergi selama minggu-minggu ini. Menyelidik masa terbaik untuk melawat matlamat yang dijangkakan, dan kemudian perjalanan tidak lama sebelum atau selepas tarikh ini. Ini dikenali sebagai ‘musim bahu’, di mana anda akan walaupun segala-galanya mempunyai perjalanan luar biasa namun mungkin matahari tidak akan berkilau sangat indah (dan, di samping itu, ia tidak akan menjadi sangat terik. ) Hotel dan syarikat penerbangan membawa kos mereka untuk menarik pelanggan pada masa ini.

Iklan : Anda merancang untuk sewa kereta murah kuala lumpur ? Dapatkan harga tawaran yang menarik untuk kereta sewa bersama kami.

Jadilah penyelesaian bijak

Pertukaran penginapan yang mahal untuk pangsapuri di penginapan. Berkongsi bilik biasanya memisahkan perbelanjaan dan bilik tidur umum menawarkan peluang untuk bertemu dengan individu yang mungkin cepat menyiasat dengan anda. Pilihan yang luar biasa yang lain adalah laman web seperti AirBnB dan Couchsurfing, di mana anda pada dasarnya menempah bilik tambahan di rumah individu atau loteng. Ia akan membahagikan kos dan membenarkan anda gambaran sebenar yang tulen di bandar. Pertimbangkan tuan rumah anda sendiri, lawatan lawatan peribadi anda sendiri, dimuatkan dengan tip-insider untuk pengunjung terbaik dan tempat menarik di kawasan itu.

Anda juga boleh kekal bersama keluarga atau sahabat. Hubungi individu yang anda kenali atau merancang perjalanan ke suatu tempat yang sepupunya sepupu maut atau pendamping sekolah kini hidup – ini boleh membawa anda untuk melawat tempat yang tidak pernah anda fikirkan.

Pek dengan sewajarnya

Pastikan anda membawa semua yang anda perlukan supaya anda tidak perlu berbelanja ketika anda pergi (selain dari beberapa hadiah). Terlepas dari ke mana anda pergi, ambil apa-apa satu set seluar panjang, hoodie selesa dan kot tahan air untuk kejadian iklim yang tidak menentu. Untuk beberapa nasihat di dalam dan luar, lihat manual ‘Perjalanan seperti tuan’ kami untuk menekan setiap jenis lawatan.

Tempah penerbangan lebih awal dari masa

Terutamanya kembali penerbangan; datang pendek ke atas wang tunai di luar negara tanpa rumah tiket yang dijamin jarang sempurna. Pelepasan pesawat ‘penerbangan mereka terpasang selagi setahun lebih awal dari masa dan semakin dekat anda mendapati tarikh laju yang boleh dilaksanakan, semakin banyak kenaikan kos, terutama pada bulan terakhir.

Iklan : Anda merancang untuk sewa kereta di kuala lumpur ? Dapatkan harga tawaran yang menarik untuk kereta sewa bersama kami.

Bercakap tentang bagaimana anda terbang

Pilih untuk pergi pada hari Selasa. Kos perjalanan pertengahan minggu lebih rendah sebagai premium ditambah pada akhir penerbangan minggu dan anda dengan mudah dapat melalui jalur yang lebih pendek di kawasan pekerjaan pendaftaran terminal udara dan keselamatan. Ekonomi terbang juga – tidak ada alasan yang kuat untuk membaik pulih, tanpa mengira bagaimana kelihatannya Kelas Perniagaan yang menyenangkan. Wang tunai anda menjimatkan wang di kerusi sederhana boleh dibelanjakan untuk makanan atau kemudahan apabila anda muncul. Kemudahan, perbelanjaan pesawat baik-baik saja untuk penerbangan pendek dan secara rutin mempunyai pengaturan sederhana. Sekiranya anda mengatur satu hujung percubaan perjalanan minggu untuk mengemas cahaya dan gunakan hanya beg tangan, melepaskan diri anda dengan sentuhan tunai pada gear pemegangan.

Genggam kenderaan terbuka

Pengangkutan dan penyediaan adalah lebih murah daripada pesawat. Itulah asas! Pelancongan di kereta api jangka sederhana tambahan bermakna anda mempunyai satu malam yang kurang di penginapan untuk membayar

Cuba untuk tidak mengambil wang anda

Makanan ringan sederhana boleh dibeli di kedai umum atau juga mempamerkan makanan khasiat yang berdekatan, bukannya di bistro atau kafe yang berlebihan. Rancang untuk mengelilingi sebelum mengambil tempat untuk makan malam juga; pada peluang yang anda pilih hanya kafe utama yang anda lihat anda tidak akan tahu sama ada anda terlebih belanja. Lager minum dengan setiap makan malam sebelum lama termasuk – kedua-dua dompet anda dan pinggang anda akan berterima kasih kepada anda sekiranya anda menetap di atas air dan bukannya di sana sini. Kemudian sekali lagi, penginapan dan bilik tambahan kerap membolehkan anda mendekati dapur dengan peluang yang anda perlukan untuk mengetepikan sedikit wang tunai dengan memasak untuk diri sendiri.