Perbezaan Haji dan Umrah

Perbezaan Haji dan Umrah

Demonstrasi umrah boleh diselesaikan dalam tempoh dua hingga empat jam, namun demonstrasi haji tidak kurang dari empat hingga lima hari untuk menyelesaikannya. Cara-cara ibadah haji memulakan jalan yang tidak dapat dibezakan dari cara umrah dengan wilayah Ihram, tawaf di sekitar Ka’aba, dua rakat, air Zamzam, dan sa’ae di antara Safa dan Marwah namun diteruskan ketika para perintis perjalanan ke Mina masih dalam wilayah Ihram.

umrah

Di Mina, para perintis masih berada di kem-kem yang dibuat secara total khemah-khemah, kerana penjelajah tidak dibenarkan untuk kekal dalam struktur padat. Keesokan harinya, para penjelajah pergi ke Arafat dan mendengar Hajj Khutbah (khutbah) dan meminta petisyen Asr dan Maghrib bersama-sama.

Perbezaan Haji dan Umrah

Setelah mengamalkan Maghrib, petisyen pada waktu senja, penjelajah pergi ke Muzdalifa, mengumpulkan batu dan melemparkannya ke jamarat, ketiga pembahagi, yang melambangkan pertembungan Shaytan (Syaitan). Para penjelajah kekal sederhana di luar – yang menunjukkan pentingnya keadilan dalam Islam dan menurut Allah (SWT) tidak begitu menghormati bangsa, teduhan dan status kerana semua orang berfikir tentang keadaan yang serupa dan dalam keadaan yang sama.

Keesokan harinya, penjelajah terbang kembali ke Mina dan qurbani pelaksanaan, atau kehilangan. Kehilangan ini menghilangkan kehilangan Nabi Ibrahim AS ketika Allah SWT memohon agar dia melepaskan anaknya sebagai ujian tetapi menukar anaknya dengan anak lembu terakhir apabila memujuk Rasulullah SAW. Selepas qurbani, lelaki mencukur kepala mereka dan wanita memotong rambut mereka.

Para perintis boleh meninggalkan wilayah Ihram, dan kemudian dikehendaki membuat ghusul, kehebatan tubuh, dan mengembalikan tawaf di sekitar Ka’aba dalam tiga hari berikutnya.

Perbezaan Haji dan Umrah

Haji dan Umrah berbeza dengan masa, fizikal dan harapan fizikal. Dalam mana-mana hal, sama seperti banyak cara kedua-dua perjalanan, mereka juga berkongsi persamaan dengan cara mereka menilai semua penganut yang berpikiran rendah untuk perbezaan fizikal dan keturunan dan status kewangan tambahan.

Layari https://annaufal.com/pakej-umrah-terbaik/ untuk mendapatkan pakej umrah.

Mereka berdua bergaul dengan Allah (SWT) dan kebaikan yang lain – dan mereka berdua membantu kita mengingati bahagian kita sebagai umat Islam di planet ini. Berada dalam pandangan sebilangan besar umat Islam yang berbeza-beza di sana kerana alasan yang sama mengikat umat Islam dari setiap bangsa, bangsa, etnik, kelas dan kemudian beberapa. Mereka mengakhiri satu perhimpunan individu yang ada di sana untuk Allah (SWT).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *