Kereta Sewa Kuala Lumpur Ez Car Rental

Kereta Sewa Kuala Lumpur | Ez Car Rental

http://www.ezcarrental.co/kereta-sewa-kuala-lumpur/

Syarikat sewa kereta kuala lumpur beroperasi dengan membeli atau menyewakan beberapa kenderaan armada dan menyewa mereka kepada pelanggan mereka dengan bayaran. Kereta sewa boleh distrukturkan dalam beberapa cara – mereka boleh dimiliki secara terang-terangan (ini dikenali sebagai ‘kenderaan berisiko’ kerana pengendali sewa kereta mengambil risiko pada berapa banyak kenderaan akan dijual apabila ia dikeluarkan dari perkhidmatan), mereka boleh dipajak, atau mereka boleh dimiliki di bawah program pembelian balik dijamin yang diatur secara langsung melalui pengeluar atau lengan kewangan pengeluar (ini dikenali sebagai ‘kenderaan pembelian semula’ kerana pengilang menguraikan harga sebenar jualan asal dan pembelian balik pada akhir daripada istilah yang ditentukan)

Kereta Sewa Kuala Lumpur | Ez Car Rental

Di UK, pendaftaran kereta sewa kuala lumpur boleh disembunyikan dengan menggunakan inisial yang tidak dikenali atau anak syarikat, yang boleh meningkatkan nilai jualan semula melalui pengilang atau peniaga pihak ketiga. Di Amerika Utara, adalah perkara biasa untuk melihat syarikat sewa dengan peniaga kereta terpakai mereka sendiri di mana stok bekas sewa dijual terus kepada orang ramai. Sebagai alternatif, lelongan sering digunakan di Amerika Syarikat dan dengan kemunculan platform digital, kereta sewa semakin menjual kenderaan secara langsung ke pengedar kereta baru dan terpakai yang melangkaui saluran lelongan.

Jenis kenderaan Kereta Sewa Kuala Lumpur | Ez Car Rental

Kebanyakan pejabat sewa kereta kuala lumpur  menawarkan pelbagai saiz kenderaan untuk memenuhi pelbagai belanjawan dan keperluan ruang dan beberapa tambahan menawarkan kenderaan khusus untuk disesuaikan dengan lokasinya seperti convertible, model prestij, kenderaan hybrid / elektrik, atau SUV dan van penumpang. Di lapangan terbang utama atau di bandar-bandar besar, beberapa agensi sewa kereta bebas menawarkan kenderaan mewah untuk disewa. Sesetengah syarikat khusus menawarkan kenderaan yang lebih tua pada harga yang dikurangkan.

Kereta Sewa Kuala Lumpur | Ez Car Rental

Untuk membolehkan klasifikasi seragam dan perbandingan harga kereta sewa  kuala lumpur yang mudah, Persatuan Sistem dan Standard Industri Sewa Kereta (ACRISS) telah membangunkan Kod Pengkodan Kod Pengelasan Kereta ACRISS. Ini menggambarkan saiz, kiraan pintu, jenis gearbox (manual / automatik), dan sama ada kereta itu berhawa dingin, dikodkan ke dalam empat huruf. Surat pertama dalam Kod Acriss mewakili klasifikasi umum kenderaan tersebut (mis. Mini, Ekonomi, Kompak dan lain-lain). Surat kedua menentukan varian kenderaan yang ditawarkan (mis. 4 Pintu, Harta, Boleh Tukar, SUV dll). Huruf ketiga biasanya digunakan untuk menentukan jenis penghantaran, walaupun ia juga boleh digunakan untuk menggambarkan berapa banyak roda memandu kenderaan, dan huruf keempat menggambarkan jenis bahan api dan sama ada kenderaan itu mempunyai penghawa dingin atau tidak.