Kereta Kongsi Vs Kereta Sewa

Kereta Kongsi Vs Kereta Sewa

kereta sewa murah kl

Jika anda mengembara ke kota yang penting, aktiviti berkongsi kenderaan boleh menjadi strategi menarik untuk berkeliling atau melakukan perjalanan. Penjelasannya segera dan nampaknya merupakan tindakan: Anda menyewa kenderaan selama beberapa jam, mendapatkannya secara tempatan, dan kos seperti gas dan insurans dijamin. Walau apa pun, OK menyatakan anda benar-benar menyisihkan wang untuk kenderaan sewa standard? Walaupun sangat ideal untuk mempunyai pilihan pengangkutan lain selain ruji penjelajah asas – teksi, kereta gantung, rancangan, dan pengangkutan – mungkin sukar untuk dibahaskan sama ada program perkongsian kenderaan sebenarnya sangat banyak. Inilah pecahannya.

Adventure CarShare, Hertz sepanjang hari, secara konsisten, dan Zipcar semuanya menawarkan aktiviti perkongsian kenderaan asas yang sangat mempesonakan. Pada dasarnya, gunakan kenderaan pilihan anda di telefon atau di laman web anda, jalan dua atau tiga petak untuk mendapatkannya, dan kembalikan tanpa menekankan ukuran bahan bakar. Bagaimanapun, realiti adalah sesuatu yang luar biasa.

Walau apa pun pengalaman persatuan ini untuk membuat komitmen mereka terus terang, memahami kesalahan dan butir-butir untuk aktiviti perkongsian kenderaan adalah usaha yang membingungkan. Selain itu, ketiga-tiga persatuan kritikal mengenakan kadar yang sama. Oleh itu, walaupun terdapat sekatan, ia tidak menimbulkan kos yang lebih rendah.

Sekiranya anda memerlukan kenderaan kurang dari satu jam, organisasi ini akan menjimatkan anda. Saya akan mencadangkan Hertz atau Enterprise sekiranya mereka mempunyai pejabat berhampiran bandar anda. Lebih berpatutan lebih awal, dan anda akan mendapat kredit tambahan untuk skop sewaan masa depan yang luas. Zipcar tetap single, jadi hampir tidak ada kes menarik yang anda pasti pelanggan tetap. Secara amnya, dilindungi untuk mengakui bahawa organisasi ini akan menelan belanja sekitar $ 0.45 per batu, atau sekatan $ 70 hingga $ 80 secara konsisten. Sekiranya anda perlu melakukan banyak pergerakan yang bertenaga, anda pasti dapat menyewa kereta sewa murah kl salah satu kenderaan ini selama satu hingga dua jam dan mengeluarkan $ 25 atau kurang. Walaupun begitu, ingat bahawa ada kos kerjasama yang berlebihan dan mencuba tindakan mereka – ini boleh menjadi tempat dalam ruang lingkup $ 40 untuk Perusahaan (sekarang mereka mengakui caj permohonan dan kos tahunan untuk kaki tender) hingga $ 60 di Zipcar .

Walau apa pun, sekiranya anda memerlukan pemanduan penting (atau ganti kenderaan lebih dari 24 jam), anda akan memahami bahawa sewaan kenderaan standard biasanya berharga jauh, jauh di bawah $ 70- $ 80 secara konsisten. Yang pasti, kebanyakan kos hanya berharga $ 30 atau $ 40 secara konsisten. Jaminan mungkin tidak akan disatukan, bagaimanapun dengan sekian lama, sebahagian besar kad caj hari ini menawarkan insurans sewa pusat jika anda menggunakannya untuk menempah kenderaan anda.

Juga, organisasi perkongsian kenderaan baru ini menyatakan bahawa “bahan bakar disatukan.” Ini sah, namun ada aksi. Walaupun nampaknya sewa anda selesai, agregat perkongsian perkongsian yang terkenal akan mengenakan kos (biasanya sekitar $ 25) untuk membina semula kenderaan dengan tangki bahan bakar di bawah 1/4, jadi anda tidak dapat tinggalkan saja dan abaikan setelah perjalanan panjang.

Akhirnya, pelbagai persatuan penyewaan kenderaan biasa sama sekali tidak membenarkan penyewaan kepada orang di bawah umur 25 tahun, atau mengenakan kos (apabila ragu-ragu sekitar $ 25 secara konsisten) kepada sesiapa sahaja yang berada dalam lingkungan usia 21 dan 25 tahun. Sudah tentu, persatuan perkongsian kenderaan secara berkala memberikan pemegang pajakan di dalam jangka masa tersebut – dan sebenarnya, beberapa program sekolah memberi lesen kereta sewa murah kl kepada penghuni seawal usia 18. Untuk kumpulan yang lebih muda, bantuan perkongsian kenderaan secara amnya akan lebih rendah.

Sekiranya anda mencari peraturan umum untuk dipatuhi, ini adalah: penghuni bandar, terutama mereka yang berada dalam lingkungan usia 21 dan 25 tahun, yang perlu menjalankan banyak tugas yang lurus akan menemui kenderaan berkongsi organisasi menjadi lebih berpatutan daripada menggunakan teksi atau menyewa kenderaan biasa sepanjang hari. Bagi orang yang bermaksud menggunakan kenderaan lebih lama dari sehari (atau menempuh perjalanan lebih jauh dari 200 batu), tetap dengan sewaan standard. Pada dasarnya pastikan untuk mendapatkan kad caj yang menambahkan keselamatan sewa.