Keperluan Pemandu, Peraturan & Peraturan untuk menyewa kereta

Keperluan Pemandu, Peraturan & Peraturan untuk menyewa kereta

Kereta Sewa

1. Berapa lama saya perlu memandu kenderaan sewaan?

Umur minimum untuk menyewa kenderaan di kebanyakan lokasi adalah 21 dan pemandu mesti mempunyai lesen pemandu yang sah.
Jika berumur antara 21 hingga 24 hanya kategori berikut boleh disewa – ECAR, CCAR, FCAR, ICAR, CFAR, IFAR, ILAE, ISAR, MBAR, MVAR. Untuk penjelasan mengenai kumpulan kenderaan kami, sila lawati panduan pasukan kami.
Yuran Pemandu Bawah Umur akan dikenakan untuk pemandu di bawah 25 tahun.

2. Berapa lama saya perlu memegang lesen memandu saya untuk disewa dengan Sixt?
Tidak ada tempoh minimum yang diperlukan untuk menyewa lesen dengan Sixt di Amerika Syarikat. Semua pemandu (termasuk mana-mana pemandu tambahan) perlu memiliki lesen memandu yang sah.

PENTING – Sekatan selanjutnya dikenakan bergantung pada umur pemandu dan jenis kenderaan yang diperlukan. Sila rujuk kepada Soalan Lazim mengenai ‘Peraturan dan Peraturan – Soalan 1’ Berapa lama saya perlu memandu kenderaan sewa? ‘Untuk mendapatkan maklumat lanjut.

3. Apakah bukti identiti (ID) / dokumentasi yang saya perlu bawa dengan saya semasa mengutip kenderaan?

Lesen memandu yang sah untuk semua pemandu yang dinamakan – tidak ada tempoh minimum yang harus sah. Lesen memandu yang dicetak dalam abjad bukan Rom (Arab, Cina, Cyrillic, dan lain-lain) mesti disertakan dengan lesen memandu antarabangsa. Mana-mana lesen pemandu yang berasal dari negara-negara yang bukan sebahagian daripada perjanjian lesen memandu antarabangsa juga mesti disertakan dengan terjemahan rasmi.
Penyewa bukan dari Amerika Syarikat mesti menyediakan borang pengenalan yang sah, yang dikeluarkan oleh kerajaan, seperti pasport.

Untuk penyewa tempatan menggunakan kad debit, dua bil utiliti diperlukan. *

Keperluan Pemandu, Peraturan & Peraturan untuk menyewa kereta

4. Bolehkah saya memulangkan kenderaan di luar waktu pejabat?

Sesetengah pejabat menawarkan perkhidmatan jam keluar / drop off. Sila semak maklumat cawangan yang terdapat pada halaman ‘Cawangan’ untuk penjelasan

5. Bilakah hari tambahan dikenakan?

Semua sewa dikenakan berdasarkan tempoh pengebilan 24 jam. Hanya apabila sewa melebihi kitaran 24 jam akan dikenakan sebarang hari tambahan.

6. Bagaimana jika saya mengembalikan kenderaan sewa saya lewat?

Jika anda lewat dengan kenderaan sewaan anda, sila hubungi panggilan ke jabatan tempahan kami. Jabatan ini adalah 24/7 dan kami dengan senang hati akan menasihati pilihan lanjut jika anda terlambat

7. Apakah Terma dan Syarat untuk menyewa kenderaan?

Untuk melihat terma dan syarat penuh kami sila lawati halaman Terma dan syarat kami.

8. Adakah merokok dibenarkan di dalam kenderaan?

Sixt mengendalikan dasar tidak merokok yang ketat di semua kenderaan kami. Kami akan menguatkuasakan caj pembersihan khas kepada penyewa jika kenderaan yang dikembalikan memerlukan rawatan khas untuk membuang apa-apa bukti merokok.

9. Adakah saya dilindungi oleh insurans saya sendiri?

Sekiranya pelanggan memilih untuk tidak mengambil liputan dengan Sixt maka ia perlu perhatikan pembekal insurans mereka dalam bidang insurans serta nombor polisi mereka. Untuk penyewaan di luar Amerika Syarikat sila lihat syarat-syarat masing-masing untuk menyewa negara melalui halaman maklumat sewa kami.

Keperluan Pemandu, Peraturan & Peraturan untuk menyewa kereta

10. Siapakah yang bertanggungjawab terhadap kesalahan letak kereta / kesalahan lalulintas?

Penyewa kenderaan itu bertanggungjawab sepenuhnya untuk sebarang denda kesalahan trafik dan bayaran pentadbiran berkaitan yang ditanggung semasa tempoh sewa mereka.

11. Bolehkah orang lain selain saya memandu kenderaan?

Ya, tetapi pemandu tambahan harus disenaraikan pada kontrak sewa. Pemandu kedua juga mesti menyediakan lesen memandu yang sah untuk pemeriksaan sebelum menjadi pemandu bernama sewa dan ini boleh dilakukan di mana-mana lokasi Sixt sepanjang tempoh sewa. Bayaran dikenakan untuk pemandu tambahan. Untuk sewa di negeri California dan di lokasi lain yang dikehendaki oleh undang-undang, pemandu tambahan adalah percuma.

12. Bilakah kos akhir anda bermula dan bungkus?

Akhir minggu kami kos minggu bermula dari 12:00 pada hari Jumaat hingga 09:00 pada hari Isnin yang akan datang. Pada kenderaan perniagaan akhir minggu kos mulai dari waktu yang anda mendapatkan kawasan dibuka pada hari Jumaat hingga 09:00 jam pada hari Isnin yang akan datang.

13. Bolehkah saya memulihkan kenderaan ke kawasan alternatif?

Sixt AS menawarkan sewa satu hala antara kawasan terpilih, dan perbelanjaan terhad mungkin dikenakan.

14. Bolehkah saya menempah kenderaan dan membayarnya tanpa mengira sama ada saya tidak akan menjadi individu yang mendapat dan memacunya?

Tidak, pada musim tempahan nama pemandu mesti diberikan sepanjang Visa yang digunakan untuk ansuran. Nama yang dicatatkan pada Visa yang digunakan juga harus menyelaras nama pemandu.

15. Bolehkah saya meninggalkan kenderaan yang tidak sah bahan api?

Kami memberikan semua penyewaan tangki bahan bakar penuh, dengan cara ini ia mesti kembali dengan tangki bahan bakar penuh untuk mengekalkan jarak strategik dari caj tambahan seperti yang ditunjukkan pada kontrak sewa. Juga Sixt menawarkan pelanggan mereka alternatif bahan api prabayar. Dengan memilih untuk membuat pra-bayar bahan api lebih awal, anda boleh memulihkan kenderaan itu dengan tidak banyak tangki bahan bakar penuh..

16. Apa yang perlu saya lakukan sekiranya berlaku kerosakan atau kecelakaan?

Sixt memberikan titik hubungan yang berkaitan dengan pemahaman sewaan yang diberikan kepada anda semasa pickup. Data hubungan juga akan ditanggung kerosakan Antarabangsa / Eropah selagi Sixt telah memberi kelulusan untuk kenderaan itu dibawa ke luar negara. Atas kemungkinan bahawa kenderaan disediakan oleh salah satu data kenalan Rakan kami untuk pecahan akan dapat diakses di dalam kenderaan.

17. Bagaimanakah saya perlu meluaskan tempoh penyewaan saya?

Sekiranya membayar dengan Visa satu pembesaran boleh diminta dengan menghubungi Pusat Kenalan kami. Mana-mana tambahan selama lima hari mesti dilakukan di kedai.

Untuk mendapatkan sebarang maklumat mengenai kereta sewa. Anda boleh layari http://www.ezcarrental.co/kereta-sewa-murah/. Mereka menawarkan kereta sewa murah di sekitar kawasan kl. Jangan tunggu lagi dan tempahlah sewa kereta murah anda sekarang