Honda HRV

Honda HRV 2018

Honda Malaysia telah mengumumkan bahawa facelift Honda HR-V kini dibuka untuk tempahan lebih awal daripada pengenalan pasaran rasmi, yang dijangkakan pada suku ini. Di samping itu, pelanggan yang mendaftarkan HR-V sebelum 31 Oktober akan diberi ganjaran kad hadiah Petronas bernilai RM1,000.

Facelift HR-V mempunyai hujung depan baru – terdapat gril yang disemak semula, yang menampilkan bar yang tebal di mana logo Honda duduk, bersama lampu depan penuh jenis pemutar reflektor, bumper yang ditimbulkan semula dan lampu kabus LED. Di bahagian belakang, ada jalur pautan krom mendatar baru di tailgate.

Honda HRV 2018 Pre Debut

kereta sewa

Crossover kompak yang segar akan debut varian RS yang baru, yang dipratonton pada acara Honda hari ini. Versi top-topping, yang dilancarkan di Thailand ketika facelift membuat debutnya bulan lalu, menambah pandangan sportier dengan unsur kontras yang gelap, termasuk mengendalikan pintu krom gelap, menghias lesen krom hitam dan mengilat sisi hitam hitam dan hiasan lampu kabut hitam.

Varian ini juga dilengkapi dengan roda lima-bilah dua-nada 18-inci, yang kedua lebih besar daripada yang ada di Thai-spec HR-V, yang menunggang unit 17 inci. Lampu ekor LED jenis tiub kelas juga akhirnya membuat debut mereka di Malaysia dalam model ini. Terlihat di sini adalah cat Passion Red Pearl yang baru, yang akan ditawarkan di seluruh Malaysia, bukannya terhad kepada RS seperti di Thailand.

Honda HRV 2018: Spesifikasi

Bahagian kereta paparan diasingkan, tetapi tidak sepatutnya ada perubahan besar di dalamnya, selain daripada pemotongan dan pelapis upholsteri yang mungkin. Apa yang telah disahkan ialah kamera terbalik model V kini kini telah menjadi piawai di seluruh julat, yang bermaksud bahawa semua model hampir pasti akan mempunyai sistem infotainment touchscreen dipasang juga.

Dari segi keselamatan, HR-V kini menjadi standard dengan enam beg udara (sebelum ini hanya terdapat pada tahap trim V teratas), isyarat berhenti kecemasan (ESS), bantuan kestabilan kenderaan (VSA) dan bantuan mula bukit (HSA), dengan RS (dan mungkin juga variasi lain, dari apa yang kita dengar) juga datang dengan kamera tempat buta Honda LaneWatch. Bagaimanapun, sistem brek kecemasan autonomi Brake Active System (CTBA) tidak akan dijumpai di kereta tempatan.

Tiada perubahan kepada powertrain dan gear yang digunakan untuk facelift – enjin 1.8 liter SOHC i-VTEC dengan 142 PS dan 172 Nm dan gearbox CVT dengan peralihan paddle berterusan. Diharapkan bahawa varian HR-V hibrid berada pada kad pada satu ketika.

Dapatkan kereta sewa murah di https://www.karloop.com.my/ Kereta Sewa yang mereka tawarkan amat berpatutan. Sekiranya anda ingin sewa kereta dengan mereka. Anda boleh hubungi mereka di talian 019 2547964. Sewa kereta murah mereka terdapat pelbagai variasi pilihan.